Over Graasmasker.nl

Steeds meer paarden zijn te dik, daarom willen we met deze website paardeneigenaren helpen en aanmoedigen om in actie te komen. We hopen met graasmasker.nl ‘het werken aan een gezondgewicht’ te stimuleren, bewustwording te creëren en bij te dragen aan ‘het laten slagen van een graasbeperking’.

Gewichtsmanagement en het inzetten van een graasmasker kan voor veel vragen, zorgen of frustratie zorgen bij de eigenaar. Hoe pak je dit nu aan en waar moet ik beginnen. Graag helpen we je, met de informatie op deze website, op weg met deze vraagstukken. Daarbij vinden we het belangrijk om niet alleen naar het graasmasker te kijken maar het gehele plaatje te belichten. Hier hoort, naar onze mening, ook zeker voeding en weidebeheer/huisvesting bij.  

We hebben, vanuit ons bedrijf PaardEerlijk, jarenlange ervaring met graasbeperkingen, verschillende soorten graasmaskers en aanverwante problemen. Afgelopen jaren hebben we diverse opleidingen gevolgd om je op een zo goed en compleet mogelijke wijze van informatie te kunnen voorzien. 

Daarom vind je op graasmasker.nl voldoende en vrij toegankelijke informatie om met een gerust hart en vol vertrouwen een graasmasker in te gaan zetten!

Wie zijn we?

Karlijn

Karlijn

Ik ben Karlijn en woon samen met mijn man (Rick) en twee zoons in Molenhoek. Van oorsprong ben ik allround operatieassistent maar inmiddels heeft dat beroep plaatsgemaakt voor het runnen van een eigen bedrijf: PaardEerlijk en ons nieuwe platform Graasmasker.nl. Ik heb na de zoektocht en opgedane ervaring met mijn eigen paard enorm de behoefte gevoeld ook anderen op dit vlak te willen helpen. De ellende van een hoefbevangen paard en de daarbij behorende zorgen, in combinatie met de onzekerheid die de wisselende informatie van dierenartsen, hoefsmeden en internet met zich meebrengt, maken het er niet makkelijker op. Uiteindelijk kwam ik tot de pijnlijke conclusie…. Ik heb het zelf laten gebeuren. Onwetend en nooit bedoeld maar jarenlang heb ik onvoldoende acht geslagen op de voeding. Wel vocht ik al jaren tegen het overgewicht van ons paard, versleten we het ene graasmasker na het andere en was ik alsmaar aan het proberen de bijkomende problemen als schuurplekken binnen de perken te houden. Maar alleen dat was niet genoeg om haar van een hoefbevangenheid te behoeden. Voeding speelt een veel grotere rol in de gezondheid. En daar help ik anderen nu graag bij.

Opleidingen

2021 Epigenetisch Orthomoleculair Consulent voor paarden – Jaaropleiding Blauwe Hengst
2021 Gemmotherapie 1 – Blauwe Hengst
2020 Themadag Insulineresitentie – Blauwe Hengst
2020 Thema en praktijkdag Natuurlijke paardenvoeding – Blauwe Hengst
2019 Intensief hoefseminar, twee dagen – Lennart Denkhaus, Europäisches Institut für Pferdephysiologie (E.I.P.P.) 
2019 Lezing Hoefbevangenheid – Remco Sikkel
2019 Paardenvoeding 3, Voeding van het paard met spier en locomotieproblemen en problemen aan het maag- darmkanaal – Equivado / Aeres training Centre Barneveld
2016 Lezing Insulineresistentie en staart en manen eczeem – Eric Laarakker, Den hoek
2016 Paardenvoeding 4, Voeding van paarden met onder- en overgewicht, insulineresistentie en hoefbevangenheid – Equivado / Cursuscentrum dierverzorging Barneveld
​2016 Paardenvoeding 2, Voeding van het gezonde sportpaard – Equivado / Cursuscentrum dierverzorging Barneveld
​2016 Basisopleiding Paardenvoeding – David van Doorn, Equivado / Anivado

Congressen

2019 The Equine Health & Nutrition congress, 9e edititie te Utrecht
2017 The Equine Health & Nutrition congress, 8e edititie te Antwerpen

Rick

Rick is adviseur en projectmanager in de gezondheidszorg en helpt mij op de achtergrond mee. In zijn vrije tijd regelt hij technische website vraagstukken en helpt hij mee op diverse vlakken. We hebben samen de complete Equivado voedingsopleiding bij David van Doorn afgerond en we bezoeken graag samen verschillende congressen. Met zijn achtergrondkennis en gedeelde liefde voor paarden kunnen we samen heel goed brainstormen en overleggen over vraagstukken en de koers van PaardEerlijk en Graasmasker.nl.

Voor Wie?

Onze website is er voor de bewuste paardeneigenaar die op zoek is naar verandering en voor iedereen die opzoek is naar antwoorden op vragen over het verantwoord en correct inzetten van een graasmasker. Op deze website en in het assortiment van PaardEerlijk tref je enkel pure producten die met de juiste intentie zijn samengesteld of vormgegeven.

In contact blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram! Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief: